Morgenwerk op ‘8ste plek’ top 100 FD Gazellen 2016

Morgenwerk Gazellen 8ste plek in 2016

Wat zegt het als je in een top 100 staat? Niet zo veel, bleek afgelopen november. Toen maakte het Financieel Dagblad (FD) de top 100 Gazellen van 2016 bekend. De bedrijven die meededen moesten minimaal 208% groei hebben behaald, in de periode 2013-2015 om als Gazelle te kunnen worden aangemerkt. Onze omzet groeide in 2015 met maar liefst 616%. Toch stonden we niet in de lijst.

“Haren uit m’n kop”

“Ik trek stiekem, de haren uit mijn kop, dat we deze kans hebben laten schieten”, zeg ik als mede-oprichter en dagelijks leidinggevende van Morgenwerk. Zo’n prijs was een geweldige beloning geweest voor al dat harde werken van iedereen. Maar je moet je wel actief inschrijven, wil je zo’n prijs behalen. En daar ging het mis.

Er is afgelopen jaar zoveel gebeurd, dat ik al mijn aandacht nodig had voor medewerkers en relaties. Meedoen aan prijzen kwam niet eens in me op. Om toch nog even de feiten recht te zetten:

Morgenwerk zou op de achtste plaats van de top 100 FD Gazellen van Nederland hebben gestaan, als we hadden meegedaan.

Plekverdeling

Dat hebben we zo berekend:

DAS Automotive Services verdiende de zevende plek in 2016, met een groei van 649%. Op de achtste plek van de FD Gazellen 2016 staat het bedrijf McCoy & Partners BV met 586%. Daar zouden wij als Morgenwerk precies tussen hebben gezeten.

Derde plaats

Het verhaal wordt nog beter. FleXmarkt laat zien dat 14 bedrijven uit de top 100 supergroeiers van de Gazellen Award gerelateerd zijn aan arbeidsmarkt-activiteiten, zoals uitzendbureau’s en payrollbedrijven. Volgens dat overzicht staat Morgenwerk op de derde plaats in Nederland. Precies tussen JAM en Aeves. JAM, die de tweede plek heeft, had een geweldige groei van 717% gerealiseerd. Aeves heeft de derde plaats met een groei van +522%.

Plan 2017

Dit jaar gaat Morgenwerk weer vol aan de bak, maar we gaan ook zeker meedoen aan de FD Gazellen 2017 Award. De groei is in 2016 op bijna 400% uitgekomen! Dat harde werken mag worden beloond.

Bron (tevens foto): Het Financieele Dagblad
Bron: FleXmarkt