Welkom nieuwe medewerker…

Welkom bij Morgenwerk en wat ontzettend leuk dat je bij een van onze opdrachtgevers gaat werken! Gefeliciteerd!

Jouw werkgever heeft de verantwoordelijkheid en administratieve lasten uitbesteed aan Morgenwerk. Hierdoor ligt de administratieve last van arbeidscontracten, urenregistratie, verloning, uitbetaling en verspredien van loonstroken en jaaropgaves bij Morgenwerk. Dit laatste doen wij voor heel veel medewerkers bij heel veel verschillden opdrachtgevers. Dat is ons werk en daar zijn wij goed in. Jij gaat heerlijk aan de slag bij je nieuwe werkgevers via Morgenwerk.

Hoe werkt het?

Stap 1:
Jouw nieuwe werkgever geeft jouw naam en e-mailadres aan ons (Morgenwerk) door of heeft dat inmiddels al gedaan.

Stap 2:
Je ontvangt op dit e-mailadres een persoonlijke uitnodiging van Morgenwerk om je in te schrijven op onze site en daar je arbeidsovereenkomst te ondertekenen. Je zal eerst een profiel moeten gaan aanmaken (zie stap 3). Wacht deze mail dus nog even rustig af, als je die nog niet hebt ontvangen! Mocht het nou echt te lang duren, bel ons gerust op 088-1187050.

Wat vragen wij van jou (duur: circa 3 minuten)

Stap 3: 
Maak je profiel aan en zorg dat je het volgende bij de hand hebt:

  • een digitale scan of foto van de voor- en achterkant van je legitimatiebewijs (ID of paspoort). Morgenwerk is, als jouw nieuwe werkgever, wettelijk verplicht hier een kopie van te hebben waar alles leesbaar op is. 
  • je bankgegevens (IBAN-nummer & BIC-code).

Stap 4:
Als je alles hebt ingevuld en ge-upload kan je je contract digitaal ondertekenen door alle vragen te beantwoorden.  Nu heb je een arbeidsovereenkomst met Morgenwerk.

Stap 5:
De laatste stap is de meest belangrijke stap, want je gaat nu “schriftelijk” je uitzendovereenkomst met je nieuwe werkgever definitief maken. Je solliciteert op de functie die je aangeboden hebt gekregen. Als je dat hebt gedaan is de Job voor jou. Jij ontvangt hier een uitzendbevestiging van via email.

Hiermee is het inschrijf- en sollicitatieproces tot een succevol einde gekomen en je begint te werken op de door jullie overeengekomen eerste werkdag. Deze is terug te vinden in de uitzendbevestiging die je per email hebt ontvangen.

Loonbelasting

Om jouw salaris over te kunnen maken hebben we een, door jou ingevuld, loonheffingsformulier nodig. Graag ontvangen we het originele exemplaar, met natte handtekening, via de post. Hier kan je het formulier downloaden. Je mag het per post sturen naar ons postadres.

Verloning

Wij vragen jou om wekelijks je uren in te vullen. Dit kan gemakkelijk via je Morgenwerk-profiel. Hoe dat precies werkt, lees je in deze instructie.

Waarom werken via Morgenwerk?  

 • Je hebt recht op vakantiedagen met doorbetaling van salaris
 • Je bouwt reserveringen op (feestdagen, vakantiegeld en kort verzuim). 
 • Bij ziekte word je “opgevangen”
 • Je kan aanspraak maken op onze studiekostenregeling 
 • Je bent verzekerd. 
 • Na 26 gewerkte weken ga je pensioen opbouwen. 
 • De verloning van je gewerkte uren gebeurd strak en professioneel.

NBBU-cao

Morgenwerk is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Tevens zijn wij in het bezit van het certificaat: ‘NBBU-cao Controle’. Morgenwerk hanteert de NBBU-cao voor uitzendkrachten.

Vragen

Bij vragen staan wij voor je klaar en kan je ons bereiken op 088-1187050 of personeelszaken@morgenwerk.nl