Faalt de nieuwe Wet werk en zekerheid?

Moet Minister Asscher het overheidsbeleid ten aanzien van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid nu al aanpassen of met aanvullende wetgeving komen? Nu alom wordt opgemerkt dat ingeslagen weg, er wederom één is zonder resultaat. Althans, het beoogde effect is uitgebleven, zo wordt gezegd! Het aantal werkende flexwerkers is weer toegenomen. Dat was toch niet de bedoeling?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers gepubliceerd, waaruit blijkt dat er steeds meer banen worden ingevuld door flexwerkers en zzp’ers. Daarbij wordt gezegd dat dus minder mensen aan de slag gaan met een vast contract. Wat geweldig om te zien dat de werkgelegenheid toeneemt. Wat geweldig om te vernemen dat werkgevers weer mensen aan het werk helpen. Maar werkgevers zijn voorzichtig… de economische groei is broos. De toekomst is nog ietwat onzeker! Dus wat doet de werkgever… voorzichtig opschalen. Geweldig dat dat kan en de wet voorziet in die behoefte. Dat is niet verkeerd, dat is geweldig! En ja, zodra het eventjes kan, zal de werkgever zijn arbeidspool uitbouwen met vaste medewerkers. Dit gebeurt door de flexwerkers vaste banen aan te bieden of door nieuwe vaste medewerkers aan te stellen.

De FNV zegt, in de persoon van voorzitter Ton Heerts, dat de toename van flexwerkers een doorn in het oog is! De CNV doet daar nog een schepje bovenop. Voorzitter Maurice Limmen roept: “Dit betekent ook, dat het voor meer mensen lastiger is om een hypotheek te krijgen en dat meer mensen hierdoor in onzekerheid terechtkomen”.

Hier spat de suggestiviteit toch vanaf?! Gelukkig zegt Maurice Limmen later nog: “De werkloosheid is hoog en er komen meer banen waarbij je makkelijk ontslagen kan worden. Maar het gaat voorzichtig de goede kant op.” Helaas spat ook de suggestiviteit van deze uitspraak af!! Eerst zeggen we dat er meer banen komen en in één zucht zeggen we, dat je makkelijk ontslagen kan worden…

Werkgevers zijn altijd op zoek naar goede medewerkers! Ook onder medewerkers is gezonde concurrentie goed voor een organisatie. Werkgevers passen hun plannen aan op basis van vele economische impulsen. Handhaven het LIFO (Last In, First Out) principe op hun medewerkers toe, als er ingekrompen moet worden. Maar ook seizoensinvloeden en incidentele orders zorgen voor toename van de inzet van zzp-ers en/of flexmedewerkers.

Wat we kunnen concluderen is dat zowel het CNV, als het FNV doen wat ze moeten doen: Altijd maar klagen over wat er allemaal niet goed is! Wanneer staat er een voorzitter op die zegt: “Wat geweldig? We hebben een hoop bereikt. Werkgevers ga zo door! We hopen dat het zo goed gaat, dat jullie nog meer banen kunnen scheppen…”

Wij zijn trots op onze flexwerkers, onze flexwerkers zijn blij met de werkgevers die hen inzetten. Morgenwerk is van mening dat de hele arbeidsmarkt baat heeft bij een groeiende economie… tenslotte zien we ook dat het aantal verstrekte hypotheken enorm is gestegen. Daarnaast denkt de Rabobank zelfs dat de huizenprijzen met 2,0 – 3,5% stijgen!

De Wet Werk en Zekerheid mag ondernemend Nederland niet tegenwerken. Laten we aan het werk gaan!

Bron: nu.nl