Morgenwerk start sponsoring scholings-gerelateerde projecten

De jeugd is onze toekomst… maar hoe ziet die toekomst voor hen eruit? Vanzelfsprekend is een wezenlijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen – onze jeugd – gelegen in scholing. Door sponsoring van The Hip Foundation en School at Sea hoopt Morgenwerk een positieve bijdrage te leveren aan het leerproces van onze jeugd.

Kinderen die het juiste onderwijs mogen genieten,  goed worden begeleid in hun leergang en daarmee een goede kans maken op een baan, vinden wij bij Morgenwerk, uitermate belangrijk. Dit is geen voorrecht, dat is naar onze mening, het grootste recht waar zij, naast een warm thuis, aanspraak op mogen maken. Het ene kind is niet het andere, en dat recht is helaas ook niet voor ieder kind op dezelfde wijze gegeven… En daar willen wij als Morgenwerk in gaan bijdragen. Het is natuurlijk prachtig om kinderen te kunnen bijstaan in het verwezenlijken van hun ambities om zich, op welke wijze dan ook, te ontplooien. Het ene kind is het andere tenslotte niet!

Wij doen de aftrap met twee geheel verschillende sponsoringsactiviteiten:

De eerste is de sponsoring van Lennard Odenwald, deze jonge HAVO scholier wilde zijn Havo opleiding aanvullen met avontuur en hij wilde meer leren van de wereld, andere culturen, ervaring opdoen in teamwork en leiderschap. Morgenwerk steunt Lennard in het verwezenlijken van die wens en wij ondersteunen hem dit jaar met zijn School at Sea opleiding. Lennard heeft ons toegezegd periodiek te zullen bloggen over zijn ervaringen en over zijn ontwikkelingen. Kortom we gaan alles meemaken wat Lennard leert op zijn reis van 6 maanden, waarbij hij ook nog een zijn Havo-opleiding voltooid. Succes Lennard: Bon voyage!

Het tweede initiatief wat Morgenwerk is ondersteund is de HIP-foundation. Dit prachtige initiatief van Mirjam Lensen helpt kinderen waarbij het tegenzit, zoals lange tijd ziek geweest of gescheiden ouders of ander soort tegenslagen. Deze kinderen (van ouders of begeleider met een U-pas) die door de Foundation gesteund worden, zijn kinderen die tijdelijk onderpresteren en in groep 6 en 7 zitten, en waarbij de gedachte is, dat zij door een extra zetje in de rug weer geholpen zijn! Deze kinderen krijgen dan een remedial teaching docent, die hen gaat begeleiden. Ook deze RT-docent draagt een steentje bij.

Vanzelfsprekend hopen wij dat gezegde opgaat: goed voorbeeld doet goed volgen. Dus schroom niet om een steentje bij te dragen aan bovenstaande, danwel andere leer- of scholingsgerichte projecten/goede doelen in ons land.