Vergeet ‘t achterkantje niet…

Wanneer je nieuwe medewerkers in dienst krijgt, ben je als nieuwe werkgever verplicht een kopie te maken van het paspoort of de identiteitskaart. Dat wisten we natuurlijk allang, maar nu er sinds 9 maart 2014 een nieuw paspoort in omloop is, is het wel verstandig om ook de achterzijde te kopiëren. Daar staat namelijk het BSN (burger service nummer) vermeldt.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft op haar site documenten beschikbaar, om de echtheid van het paspoort of de identiteitskaart te kunnen controleren. Wil je het nieuwe paspoort goed kunnen controleren, dan kan je het beste gebruikmaken van dit document. Om de echtheidskenmerken van voorgaande jaren te kunnen beoordelen, zal je deze pagina moeten raadplegen. Hier tref je de modellen vanaf 2006 en 2011.
Denk er goed aan dat je als werkgever uitsluitend een kopie mag/moet maken bij werknemers die bij jou in dienst treden. Zijn de werknemers in dienst van een derde partij, zoals een payrollbedrijf of uitzendorganisatie, dan mag dat nadrukkelijk NIET. Hoe dat zit, lees je hier.
Bron: http://www.rijksdienstvooridentiteitsgegevens.nl